ádám83 2010.01.31. 17:43

Gyerekek, kezdek aggódni, mert ugyan még messze van, de közeledik április 30-a. A számsorban ez az utolsó dátum., Mi lesz akkor??????

ádám83 2010.01.29. 18:11

Na átnéztem a füzetet, leírom, még milyen rajzok vannak benne:

- Egy férfi lovon ülve

- Egy guggóló kisfiú egy nagy sziklakő mögött. Mintha rejtőzködne valaki elől

- Egy fal, tele pókokkal

- Egy terebélyes, elszáradt fa valami mezőn

- Fagyit, vagy valami édességet nyaló gyerek

- Egy repülő férfi, de ennek a ballonkabátja a szárnya

- Egy tükör

- Valamilyen szerkezet

- Egy őz, ami a bokor előtt legel

- Az említett szobás képek (tv előtt ülő ember, alvó ember ugyanebben a szobában)

- Egy farkasszerű lény, ami eszik valami dögöt

- Egy idős nő, aki ruhát köt

Meg még pár hülyeség

ádám83 2010.01.29. 12:08

Tegnap már feküdtem le, ezért nemrészleteztem a könyv tartalmát. Ez igazából inkább egy füzet. Bár elég vastag, nevezhetjük könyvnek is. Mindenféle rajzok vannak benne, ceruza rajzok. Igen régi lehet, mert a lapok már nagyon sárgák, és bomlik a füzet borítója is.

De nem ez a lényeges. Hanem az, hogy a rajzokon olyan dolgok szerepelnek, amelyek megtörténtek egyszer. Leginkább emberek vannak rajta. Például van egy kislány, aki sír a lépcsőn. Aztán van egy ember, aki éppen vadászik és rálőni készül egy vaddisznóra. Van egy ember, aki épp leugrani készüle gy szikláról. De ami döbbenetes, hogy felismerem rajta magamat is.

Ott vagyok ugyanis rajta a panzió, ahogyan állok az épület előtt!!! Ugyanúgy néz ki a rajzon minden, mint a valóságban volt! Ha tovább lapozok, látom a szobát, ahogyan ülök a gép elúőtt. Igaz, nem laptop van odarajzolva, hanem egy iolyen régi TV...gondolom a rajzoló még akkor nem tudhatta, mi az a laptop.

A különös viszont az, hogy ilyen földből kiáll botok vanak körülöttem, némelyik össze is ér, de a szoba ugyanaz, az elrendezés, minden.

ádám83 2010.01.29. 00:06

A ládában amit találtam van egy könyv is. Nagyon durva. Ezt lapozgatom már egy ideje. Rajzok vannak benne. Hihetetlen dolgokról.

ádám83 2010.01.26. 21:08

Kezd elviselhetetlen lenni idelent a bűz. Nem tudom hova tenni a konzerveket. Árad belőlük a rothadó halszag, és egyéb más szagokkal is tele van már a szoba. Nagyon rossz.

A ruhámat se lenne már rossz kimosni. Igaz, mosom én őket kézzel, meg szappannal, de ugyanaz van rajtam már lassan 3 hónapja :(

ádám83 2010.01.24. 22:21

Nézegettem megint a fényképeket...különös...arra gondolok, hogy ha az előttem itt lévők közül senki sem élte túl, hogy ide bezárták, akkor egy tucat ember meghalt ebben a szobában. Legalább 15 ember szenvedett most itt pontosan úgy ahogy én.

Az ő helyzetük még rosszabb is volt, mint az enyém-. Egyik fényképen sem látok ugyanis laptopot, meghát ez csak napjainkban divat. Bele se merek gondolni, mi lenne, ha nem lenne itt. Ők mit csináltak? Megőrültek 1 hónap alatt? Már én is kezdem úgy érezni, hogy meg fogok.

ádám83 2010.01.23. 18:01

Victor írt. A rendőrségen elmondta, hogy mi az amit tud, bár nem mondott el mindent. Csak annyit, hogy ő is elkezdte kutatni a korábbi rendszergazda kilétét. Abban eddig mindenki egyetért, hogy a Draco-nak itt, ROmániában is kell, hogy legyen valamiféle kirendeltsége, avyg legalábbis valamiféle működési formája.

Továbbá azt írja, hogy látta egy üvegfalon keresztül a folyosón, ahol Manuiel Simont újra behívták kihallgatni. Azt mondja, ismerős neki ez a pofa, csak nem tudja, honnan.

ádám83 2010.01.21. 10:52

Ma reggel aránylag jó volt a víz, most alig éreztem rajta a klórszagot...vagy csak már annyira hozzászoktam, hogy nem vagyok képes érzékelni. Victor ma elmegy a rendőrségre és közölni fogja a rendőrökkel, hogy mi mit tudunk. Fog beszélni az ajtaja alatt becsúsztatott titokzatos üzenetekről és arról is, hogy a birtokában volt egy videofelvétel a Dracoval kapcsolatosan.

Számomra csupán az nem világos, hogy ki üzent nekem a Netwiteren, az miért mondta hogy ne bízzak meg Victorban. Igen régóta ismerem, miért verne át éppen ő, főleg, hogy ilyen helyzetben vagyok? Mindenesetre nem mondom neki, ha olvassa ezt a blogot, akkor meg majd tudni fogja, hogy vannak azért történések velem is.

ádám83 2010.01.19. 15:54

Victornak írtam egy emailt. Nem tudom olvassa-e ezt a blogot vagy sem, de nem mondtam neki egyenlőre, hogy írtak nekem. Rákérdeztem, hogyan halad. Visszaírt, hogy az egyetemen senki nem tudo semmit a korábbi rendszergazdát illetően, aki a szerződéseket megkööttre a Draco nevű céggel.

Kapott viszont egy újabb üzenetet, melyet valaki az ajtaja aláő csúsztatott be. Rá volt írva, hogy hagyja abba a nyomozást - ez az utolsó figyelmeztetés! Most erősen gondolkodunk rajta, ne beszéljünk-e a rendőrségnek a mi magánnyomozásunkról.

ádám83 2010.01.17. 01:36

Nem tudom ki mennyire ismeri a Netwriter nevü programot, de nekem állandan fut a gépen már a kezdetektől fogva. Én szándékosan nem is kapcsoltam ki, mindig is hagytam, hogy fusson autómatikusan.

Ma pedig váratlanul megnyílt egy ablak. Belső hálóról üzent nekem valaki. A log:

Névtelen[16:28]: Hello Adam

Ádám[16:28]: Üdv! Ki vagy???

Névtelen[16:28]: A szobaban vagy?

Ádám[16:28]: Igen. Ki vagy???? Segíts rajtam!! Hogyan juthatok ki?? Kérlek segíts!!!!

Névtelen[16:29]: Ne bizz meg Victorban.

Ádám[16:29]: Ezt hogy érted?

Névtelen[16:29]: A pendrive nala van. Nem lett volna szabad megneznie a felvetelt.

Ádám[16:30]: Miért?? Mi van a felvételen???? Miért nem vagy világos??? Segíts!!!!

Névtelen[16:30]: Olyan dolgok fognak tortenni, melyeknek nem lenne szabad bekovetkezniuk.

Ádám[16:31]: Tessék???? Miről beszélsz???

Névtelen[16:32]: A kek oroszlan a valasz.

Ádám[16:32]: Mi? Mi az????

Ádám[16:34]: Hallod!!! Itt vagy még?????

-

A következtetéseket vonja le mindenki maga. Mostmár mégjobban tudom, hogy szart se tudok. Victorral meg elbeszélgetek.

ádám83 2010.01.14. 19:57

Most majdnem eldugult a WC, eléggé meg is ijedtem. Mivel szemetes nincs, ezért a legtöbb papírt a WC-be dobom, majd lehúzom. Most viszont egy kicsivel többet dobtam bele a kelleténél, és a víz visszafolyt. Szerencsére azonban egy fadarabbal kikotortam belőle a dolgokat. Már jól működik.

Ez a sok konzerv viszont nem tesz jót. Semmi vitamint nem eszek, érzem hogy gyengülök. Nem lesz ez így jó. A halkonzervet például már annyira unom, hogy tegnap reggel hánytam is tőle.

ádám83 2010.01.14. 10:46

Visszaírt az ismeretlen valaki, de csak annyit, hogy nem minden az, aminek látszik. Most ezt nem írtam. Válasz volt ez arra a levelemre, hogy nem fogom feladni és ki fogok innen jutni. Ebben senki és semmi nem akadályozhat meg.

Egyszer voltam hasonló helyzetben. A történet Róberthez kapcsolódik. Egy titkosító proramon dolgoztam. Több héten keresztül dolgoztam rajta. ByteSub transzformáció, polinomok, képletek feküdtek az aszalomon a gépem mellett. Szükség volt írni is, mert folyamatosan számoltam. A Sun hírdetett egy pályázatot, erre írtam az algoritmust. Vészesen közeledett a határidő. A nyertes pályázó véglegesített külsős munkatársi szerződést, valamint 40 ezer Eurót kapott. Tudtam, hogy az enyém lesz a legjobb, mivel csak hárman voltunk pályázók és értesüóléseim szerint senki sehol sem tartott rajtam kívül.

A pályázati időszak vége felé azonban kiderült, hogy az egyik pályázó - amerikai kapcsolatai lévén - lopott kódokat használ és azokat implementálja az agoritmusába, amely tökéletesen működött. Ekkor elveszett minden reményemn. Feladtam a több hetes felkészülésemet, lesöpörtem, összegyűrtem az asztalon mindent. Kétségbe voltam esve. Ekkor azonban Róbert reményt villantott fel bennem. A Sun-nál igen befolyásos ember volt akkoriban. Több üögyveztetővel is nagyon jó barátságban volt és garantálni tudta a sikeremet. Közölte, hogy nyugodjak meg, az én kódom tiszta, nem lopott, és nyerni fogok. Megbeszéltük, hogy beveszem én is a munkámba, mint fejlesztőt és majd úgy nyilatkozunk, hogy közösen fejlesztettük a kódot, persze minden engem illet, hiszen én dolgoztam rajta heteken át.

A nyertes páléyázó kihírdetésének napja egy nagy összejövetel volt a Sun londoni központjában. Sok neves programozó és szakember eljött. Még a Microsofttól is. Mivel Róbertet szinte mindenki ismerte, ő lépett fel  a színpadra, hogy megköszönje pályázatunk sikerét. Az én nevemet azonban meg sem említette.

Én azon az estén csakm ültem a színfalak mögött a széken.Neki gratulált mindenki.

A felkínált állást ő fogadta el, ő vitte el a pénzt is. Utólag közölte velem, hogy neki sokkal nagyobb munkája volt ebben, mivel nagy köveket kellett megmozgatnia.

ádám83 2010.01.12. 17:14

Írt nekem ismét az az ismeretlen valaki, aki már korábban is. Közölte, hogy felesleges vizsgálódni nekem is és a nyomozóknak is mert úgyse fog senki semmit se találni. Van egy érdekes mondata, miszerint olyan hatalommal állok szembe, mely ellen esélyem sincs küzdeni. A levél lényege az, hogy álljak le a kutakodásokkal. Ugyanarról az egyetemi címről jött, ahonnan korábbról is írt.

Visszaírtam neki, hogy sajnálom, de nem fogok tétlenül ülni és várni, hátha egy légkalapácshangra ébredek majd. Már nagyon nem bírom itt. Egyre többször tudatosul bennem a kísérteties csend és elhagyatottság. Az adrenalinszintem ilyenbkor feljebb kúszik. Az agyamban sokszor nemkívánatos gondolatok bukkantak elő, de ennek oka talán az, hogy olyan érzésem van mintha valakik figyelnének. Állnának körülöttem. Mivel azonban inkább a józan eszembre hallgatok, gyorsan el is hesegetem ezeket a gondolatokat.

ádám83 2010.01.10. 23:31

Találkoztam megint a barátommal :)))))))

Mostanában nem nagyon láttam, örülök hogy újra előjött. Beszélgettünk egy kicsit, megkínáltam ennivalóval is. Nem nagyon tetszik neki, hogy itt van ez a laptop, és az sem, hogy blogot írok.

ádám83 2010.01.09. 18:48

Írtam a Nemzeti Banknak egy e-mailt, amiben megkérdeztem őket, tudnak-e pénzhamisításról, amikor az 5 Ft-oson Rákóczi szerepelt. Visszaírtak, hogy nincs tudomásuk ilyenről.

 

 

ádám83 2010.01.08. 19:47

Ma rajtaütésszerűen elfogták ezt a bizonyos Manuel Simont. Két órán keresztül tartott a kihallgatás. A férfi teljesen tiszta. Valóban szállítmáányozik egy ismeretlen cégnek, de ő csak egy alkalmi sofőr, ez minden.

A vallomása szerint három éve felkereste őt egy férfi egy szállítmányozós munkaajánlattal. Azóta csinálja. 2002, 2006, 2007-ben és most, 2009 novemberében volt sofőr, mindegyik alkalommal annyi volt a dolga, hogy nagymennyiségű élelmet tegyen le a Fogaras-Brassó felé vezető út egyik pihenőhelyén. A férfi először csodálkozott is, hogy mi az, hogy csak úgy ott kell hagynia a rakományt a semmi közepén, de már megszokta, elmondása szerint elég jól fizették.

A pihenőhelyet szintén ellenőrizték, semmit nem találtak. Az a feltételezés tehát, hogy a fényképen az ő monogramja szerepeljen, kilőve. Ez a Manuel Simon egy 50 év körüli büntetlen előéletű polgár.

ádám83 2010.01.07. 23:02

A nyomozás előrehaladt.

Fogarason és Brassóban néhány nyomozó ellátogatott egy helyi paklackozó üzembe valamint egy konzervgyárba. Kiderült, hogy határozatlan idejű szerződésük van egy külföldi céggel, amelynek egyedi konzerv illetve palackdobozokat gyártanak. A gyártás feliratozás nélkül történik, van viszont egy minta, amit belenyomnak a dobozokba. Rendszeresen jönnek kamionok, melyek átveszik a dobozokat. A következő szállítmányt a megállapodás szerint májusban viszik el. Legutóbb pedig novemberben jártak náluk. Sikerült lenyomozni azt is, hogy az átvevő egy bizonyos Manuel Simon.

A címe is megvan egyébként, Fogarason lakik az illető. Azt hiszem, rajtaütés lesz.

ádám83 2010.01.06. 11:58

Közben a ládában további érdekességeket találtam. Találtam egy képet a 60-as évekből, ahol a szoba szintén át volt rendezve. A képen a szekrény a szoba túloldalán helyezkedik el. Kivácsiságból elhúztam a szekrényt, mögötte a falba bele van kaparva a számsor!!!!

De ha ezt a 60-as években kaparták bele (mivel a többi képen ugyanott van a szekrény), akkor honnan tudta az illető előre, hogy mások, és persze én pontosan mikor fogunk ide kerülni???

EZ eléggé ellentmond annak, hogy a számsorok dátum-intervallumok lennének.A fényképek azonban világosan azt mutatják, hogy egy mettől meddig voltak itt az emberek. Én már semmit sem értek!

A ládában találtam egy könyvet is. Sajnos nem tudom milyen írás ez, kb 300 oldalas. llyen ábrák vannak benne, de fogalmam sincs miről. Mindenféle szerkezetek, növények, geometriai formák.

ádám83 2010.01.04. 21:49

A Draco-val kapcsolatos nyomozás Amerikában eredménytelen. A cím, ahova kimentek a rendőrök Alabama államban, Montgomeryben és ahova a szálak vezettek, ott egy újságárus van. A szerződést feltehetőleg hamis okmányokkal készítették.

Victorral megbeszéltük, hogy tovább folytatja a kutatást, de visszafogottabban. Úgy tűnik, valakik figyelik az eseményeket.

 

Most pedig foglaljuk össze, mi az amit tudunk.

 

- Tudjuk, hogy az egész mögött minden bizonnyal egy Draco nevű cég áll, melynek pontos tevékenysége és kiléte ismeretlen

- Tudjuk, hogy ebben a szobában ahol most vagyok, már jártak mások is korábban

- Tudjuk, hogy a számsoron szereplő számok valójában dátumok, azaz dátum-intervallumok

- Tudjuk, hogy több eltűnt személynek, akik eltűntek jóval korábban valami köze volt ehhez a helyhez, mint pl Frantisek Gellner, a cseh író

 

De minél többet tudunk, annál több a kérdőjel:

 

- Hol van ez a szoba, ahol most vagyok?

- Hogyan rendezték be a szobát, ha nincs egy darab nyílása sem?

- Akik voltak itt előttem, azokkal mi történt?

- Milyen minta alapján választják ide az embereket?

- Mik azok a rejtélyes tárgyak a fényképeken?

- Miért szerepelnek a fotókon halottak? És mégis miért állnak mellettük olyan nyugodtan a hozzátazók? Nem morbid ez egy kicsit?

- Kik állnak a Draco Initiative mögött?

- Mit keres itt egy 6 újjas kesztyű, és kiknek gyártanak ilyet?

- Ki az a rejtélyes valaki, aki névtelenül figyelmeztetett engem bizonyos dolgokra?

- Miért van megfordítva egy dátum a számsorban?

- Mi a magyarázata a föld alól jövő rejtélyes hangoknak (vágtató állatcsordák, trappoló emberek) ?

- Mit keres Rákóczi Ferenc a régi 5 Ft-oson, amikor azon Kossuth Lajos van?

- Mi fog történni április 30-án?

- Hogyan kerültem a szobába?

 

Sajnos egyre több a kérdés, és csak gyűlnek és gyűlnek!! És minél jobban töröm rajtuk az agyam, annál jobban összezavarodok!!

ádám83 2010.01.03. 13:47

Nemrég írt nekem Victor, hogy kapott egy becsúsztatott levelet az ajtaja alatt. Nyomtatott betűkkel rá volt írva egy lapra, hogy sürgősen hagyjon fel a magánnyomozással mindenki érdekében.

ádám83 2010.01.02. 15:37

Pffff...Van egy olyan kép is, amin ilyen keresztszerű valamik vannak a szobában. Olyan mintha ilyen gallyakból kirakott összevissza álló tárgyak lennének, de van gyertya is meg még valami furcsa tárgy a fal mentén. Mintha valami fekete lepedő lenne botokra, meg gallyakra terítve, de van valami a lepedőben is. Nem tudom kivenni mi lehet az. De a hideg futkos a hátamon ettől a képtől.

ádám83 2010.01.02. 15:34

Húúú ez mekkora durva, van egy olyan fénykép is, amin egy madártollat látok az asztalon, tekercseket, irományokat, a hátoldalán meg ez van:

1914.09.18 - 1914.12.23

F.G

Azaz Frantisek Gellner???

Mert ha igen, akkor most fény derült egy évszázados történelmi rejtélyre. Hiszen megvan a magyarázat, hogyan tűnt el az az író.

ádám83 2010.01.02. 15:28

Hm...Na, találtam egy másik fényképet, ezen is a szoba van, itt a szekrény és az ágy teljesen másképp van elrendezve mint most. Ezenkívül valami kisfiú lakhatott itt, mivel szana-szét vannak a játékok rajta. Gördeszka, kisautók, legóépítmények, kirakókat látok rajta.

A fotó hátoldalán szintén egy dátum van, és mégvalami:

1980.03.08

M.S*

(meg van csillagozva)

ádám83 2010.01.02. 12:16

Fúúúú...!!

Ezeken a képeken nem alszanak. Ezen halottak vannak. A fényképeken barátok, ismerősök, rokonok, családtagok vannak a meghalt hozzátartozóikkal. Hát ehhez már nem tudok mit szólni.

Onnan gondolom , hogy van egy fénykép, ami valamilyen ravatalozó házban készült.

Mostmár TÉNYLEG KI AKAROK INNEN JUTNI!

A kezeim véreznek. Ököllel vertem a fémfalat több percig.

ádám83 2010.01.01. 23:27

Ezidáig folyamatosan tolmácsoltam a rendőrségnek, mindazokat a dolgokat, amiket a dobozban találtam. Teljesen belemerültem a benne lévő tárgyak vizsgálatába, már három órája szana-szét pakoltam a ládából.

Sokmindenre gondoltam azzal kapcsolatba, hogy mi lehet a ládában, de arra nbem gondoltam, hogy tele lesz fényképekkel. Fényképekkel és jegyzetekkel. A fényképek nagy része fekete-fehét, de vannak színesek is. Nem fogjátok elhinni mi van a képeken.

 

A szoba. A szoba, ahol vagyok. De nem úgy, ahogy most látom! Vannak 20, 10, 40, de még 60 éves fényképek is! Ami a legkülönösebb, hogy nem a mostani állapotát látni a szobának, az elrendezés minden egyes fényképen más és más.

Például van egy fotó 1963-ból, amin jól látható, hogy ez a szoba, ahol most vagyok, egy gyerekszoba volt. Látok egy hintalovat, babákat az ágyon, gyermek kifestőkönyveket, egyszóval egy játékszobát. És a hintaló darabjai itt vannak az egyik szekrényben!! Eddig sose tudtam, mik azok a görbe fadarabok, de mostmár tudom, hogy a hintaló lábai voltak!

De 1978-ban a szoba olyasmi volt mintha valami mérnök lakott volna benne. Vonalzók, ceruzák, mászaki rajzok az asztalon. Érdekes. A fényképeken szerepelnek a dátumok! De némely fotókon nem csak dátumok vannak, hanem idő intervallumok is! Például van egy ilyen: 1945 09.14 - 1946 03.28 De van ilyen is: 1983.05.25 - 1983.12.28

Mintha a szobát minden egyes intervallumban átrendezték volna, mnintha a szoba mindig más-és más lett volna. De például egy 1975-ös fotón olyan mintha valami sportoló "lakott " volna itt: felfüggesztett boxzsák, súlyzók, focilabda, stb...Ezt a szobát tehát időről-időre átrendezték! Ami azt jelenti, hogy VOLTAK ITT ELŐTTEM MÁSOK IS!

Még nézelődök, mert rengeteg a fénykép. Vannak családi fotók is. Ezek mind fekete-fehér képek. AMi érdekes viszont, hogy a fotókon a családok egyes tagjai-mind-mind alszanak. Már úgy értem, ágyban vannak, vagy éppen csukva van a szemük. Tehát van mondjuk két nő, mellettük egy férfi, aki alszik.  De van egy olyan is, amin egy fiú ül egy padon, mellette a testvére vagy ki, de mintha be lenne rúgva. Na nézelődök tovább.

süti beállítások módosítása