ádám83 2009.12.31. 17:00

Hát Boldog Új Évet emberek!

Legalább Nektek legyen jó! Én nézek real time szilveszteri videókat.

:((

ádám83 2009.12.31. 10:53

Hamarosan új év. Én meg itt rohadok még mindig. Sohasem töltöttem még egyedül a Szilvesztert. Legalábbis egy bezárt szobában nem. Érdekes. Szerintem a rendőrség és a szüleim lelkük mélyén már feladták a keresésem. Nem alszanak, nem esznek normálisan. Van egy határ, ami után már nem lehet ezt bírni. Ugyan keresnek továbbra is, de mégis merre? Hol? Bejárták az egész megyét, öt járás rendőrségén indítottak keresőcsoportokat, de semmi.

Közben folyamatosan jár az agyam. Mit jelentenek a számok? Mik ezek a furcsa tágyak? Mi van a ládában? Hogy került a képbe ez az író? Mi ez a Draco nevű cég ? Miért kezdett el Victor titkolózni? És ami a leglényegesebb: hogya francba jutottam be ide?

Szerintem én többet gondolkodom mint a rendőrség.

ádám83 2009.12.29. 21:48

Victor egyenlőre nem tud semmit. A rendőrségnek nem szóltam erről, mert Victort egyből kihallgatnák, meg gyanúsítottként kezelnék. Annyit mond most is, hogy leütötték, és fogalma snincs ki. Valószínüleg követték, mivel tudták, hogy a pendrive nála volt.

Azt viszont nem értem, hogy hogyan törlődhettek le a winchesterére felmásolt anyagok a pendive-ról? Nem mintha kételkednék a szavaiban, de azért ez egy kicsit hihetetlen.

ádám83 2009.12.27. 21:41

Victor írt levelet. Teljesen meg vagyok döbbenve. Azt írja, leütötték és elvették tőle a pendrive-ot, így el se tudja mondani, pontosan milyen videó volt rajta.

Álklítása szerint éppen az egyik ismerőséhez vitte, aki tud valamennyire kínaiul, mivel régebben tolmácsként dolgozott. Az utcán azonban valaki leütötte, de nem ájult el, kizsebelték ée a pendrivot elvitték. Nem tudott feleszmélni, majdnem elájult, annyit látott, hogy valami szürke kocsival voltak az illetők.

Mekérdeztem azt is, miért nem másolta fel a videóükat a winchesterére. Azt mondja, rámásolta, de mire visszament, már nem voltak rajta a fájlok a merevlemezen. Én ezt nem értem! :-S

Nem tudom, talán kellene szólnom a rendőrségnek, hogy mi történt. Mondjuk azt bánom, hogy nem egyenesen a rendőrségre ment vele Victor! :((((((((((

ádám83 2009.12.26. 12:15

Még mindig küzdök a lakattal. Most mindjárt megpróbálom leverni egy széklábbal.

Szerkesztve: nem megy :(((  (17:10)

ádám83 2009.12.25. 00:26

Éjjeli 2:23 perc van. Épp most riadtam fel. A szívem még most is kalapál. Morajlást hallottam ugyanis. Ahogy felkeltem, rájöttem, hogy lentről jön, a föld alól. Tény, hogy a hűtő és a laptop kissé zúg, azonban a beton nem zajong. Ott valami egészen más hallatszott. A talaj alól olyan hang jött, mintha valami történne odalent a mélyben.

 

Ráfeküdtem a földre és olyan hangokat hallottam, mintha állatok vágtatnának vagy több kilóméteres mélységben emberek trappolnának. Lehet, hogy most valaki azt gondolja, a valóságban semmilyen zaj nincs és csupán a felizgatott idegrendszerem miatt hallucinálok, de meg tudom különböztetni zajokat egymástól. Amit pedig hallottam, az nem természetes eredetű.

 

Félek.

 

ádám83 2009.12.24. 23:20

Sírnom kellett. Karácsony van, de nem lehetek otthon. A szüleimmel MSN-en beszéltünk a délután folyamán. Átmentek hozzájuk a rokonaim, akikkel együtt agódnak értem. Róbert és Mária is teljesen kész van. Victor se ír semmit, úgyhogy ez nagyszerű. Úgy érzem, sohase tudom meg, pontosan miről szól az a videó a pendrive-on.

Közben megnéztem az interneten, milyen technikával lehet kinyitni egy lakatot. Eddig amit írnak, az  mind sikertelen próbálkozás volt.

ádám83 2009.12.23. 21:08

Gyerekek!!!!!!!!!!!! Ez egy doboz!!!! Találtam egy dobozt!! Bár nem is doboz ez, hanem egy láda!!! Kőkeményen leizzadtam, mire kihúztam a zuhanyzó alól! Én nem tudom mi van benne, mert hihetetlen súlya van!

Már fél órája próbálom kinyitni, ami tök egyszerű volna, ha nem lenne rajta lakat! De ez egy elrozsdásodott vasláda és fogalmam sincs, hogyan verjem le a lakatot! Fogalmam sincs, mi lehet benne, de tény, hogy nehéz.

Hm...karácsonyi ajándék :D

ádám83 2009.12.23. 17:11

Na egész jól haladok.Csináltam egy kisebb lyukat, akkorát, hogy a kezem épp befér. Ahogy lehasaltam, kicsit körbetapogattam a kerámia alatti részt. Nagyon nyirkos, penészes az egész talaj, de érzek valamit. Valamit kitapogattam a kezemmel. Van ott valami.

ádám83 2009.12.23. 12:35

Tudjátok mit csináltam? Elkezdtem feltörni a zuhanyzó járólapját, ami törékeny kerámia. Nem is értem miért nem jutott hamarabb eszembe, mert bizony üreges! Úgyhogy fogtam egy méretes teli konzervdobozt és elkezdtem zúzni!

ádám83 2009.12.23. 10:13

Úgy néz ki, sikerült a nyomozást nemzetközi vizekre terelni. A nyomozás vezetője felvette a kapcsolatot a Montgomery-beli városi rendőrséggel, tudtukra adták, hogy egy eltűnt szmélyt keresnek itt, Romániában Hogy most szívességből vagy hivatalosan nem tudom, de elküldtek egy járőrt ehhez a bizonyos Thomas Reinholdhoz, aki állítólagosan a cég tulajdonosa.

Kiváncsi vagyok mi lesz, vagy mit fog mondani.

ádám83 2009.12.22. 22:31

Victor még mindig nem válaszol...kezdek aggódni.

Közben felbontottam egy újabb halkonzervet, de ez annbyira büdös volt, hogy ki kellett dobnom. Pedig a halkonzerv ha jól tudom, nem romolhat meg. Na mindegy.

ádám83 2009.12.21. 21:41

Victor még nem jelentkezett. Egyébként küldtem neki még egy levelet, hogy azért mondja már el, milyen videó van azon a pendrive-on, mert én is kiváncsi vagyok. Még nem válaszolt.

Semmi gond nincs, csak elég szűkszavú volt, így én se tudok ennél többet mondani nektek. Idézem: videó valami cégbemutatóról, kínaiak beszélnek rajta vagy japánok, de nem néztem még végig.

Csak már én is akarom tudni, miről szól pontosan.

ádám83 2009.12.21. 08:28

Nos, érdekes híreim vannak. Megint írt Victor. Írja nekem, hogy reggel, mikir bement az egyetemre, azvolt az első dolga, hogy átnézte a rektori hivatal nyilvántartásait azokról, akik korábban az egyetemen dolgoztak. Kikereste Richard Baumann adatlapját, melyen szerepelt az anyja neve, mint mindenki másén is.

A címét kikereste egy telefonkönyvől és elment a címre. Brassó egyik külterületén lakik. Mikor becsengetett, és a nő meghallotta, hogy Richardról akar beszélni, távozásra szólította fel Victort. Ő azonban erőszakoskodott egy kicsit, mígnem beengedte. Az asszony elmondása szerint Richardot már évek óta nem látta. Egyszer sem kereste még meg 2002 júniusa óta, akárhol is van, haza se jár hozzá az ünnepekre, csak néhány levelet kap tőle.

Az történt ugyanis, hogy felkeresték őt egy ismeretlen cégtől, hogy nagy összeget fizetnének az egyetemi hálózat bérléséért cserébe. Ő elfogadta az ajánlatot, majd annyit mondott az anyjának, hogy el kell mennie, és valószínüleg soha többé nem fogják egymást látni, viszont óriási mennyiségű pénzt ajánlottak neki ezért cserébe. Az anyja nem értette az egészet, de nem tudott mit csinálni, mert Richard menni akart. Azóta se látta, azt se tudja hova mehetett. Adott viszont Victornak egy pendrive-ot, amit még Richard hagyott rá. Állítólag azt mondta neki Richard, hogyha válaszokat akar, azon a pendrive-on rajta van minden. Őt azonban ez máig sem érdekli, mert egyrészt nem is ért a számítógépekhez, másrészt rohadtul haragszik.

Victor megnézte a pendrive-ot, mielőtt a levelet írta. Videók vannak rajta, mintha valami cégbemutató lenne. Gondolom a Draco.-ról szól. A gond csak az, hogy kínaiul beszélnek rajta, így most elvitte a pendrive-ot egy ismerőséhez, aki majd lefordítja.

ádám83 2009.12.20. 21:12

Írt nekem Victor levelet. Valami nagyon furcsa történik itt. Ugyebár az Informatikai Központ személyzete 2002 óta meglehetősen megújult. Dolgozik ott egy Ernest Müller nevű férfi, aki már 12 éve ott van. Victor szerint azonban nem sok mindent lehet kihúzni belőle, olyan mintha titkolózna. Érdekes módon a rendőrség is teljesen tisztának találta, és semmilyen módon sem állapítható meg róla, hogy köze lett volna a szerződéskötéshez.

Az akkori rendszergazdát pedig még mindig nem találták, pedig körözést adtak ki rá. Egyébként Richart Baumannak hívják. Az ő neve szerepel ugyanis az egyetem és a Draco nevű cég szerződésében. Egyenlőre nincs róla nyom.

ádám83 2009.12.19. 20:50

Hm...Biztosan emlékeztek rá, amikor leírtam, azoknak a tárgyaknak a listáját, melyeket a fiókokban találtam. Nos, a versesköteten kívüli másik érdekesség, hogy találtam régi, 1972, 69-es, 75-ös magyar 5 Ft-osokat.

Ezzel nem is lenne semmi baj, de ha jól tudom, annak a hátoldalán Kossuth Lajos van. Ennek a hátoldalán azonban Rákóczi Ferenc. Ez hogyan lehetséges? Vagy hamisítvány lenne?

ádám83 2009.12.19. 00:36

Victor ma is írt, hogy megpróbálta kinyomozni a Draco nevű cég mibenlétét, tulajdonosait, adatait, de eddig nem járt sikerrel. A rendőrségnek viszont sikerült kiderítenie, ki a tulajdonosa. Ez a személy egy bizonyos Thomas Reinhold, egy alabamai származású valaki. Ezt az okmányirodától tudták meg Montgomeryben úgy, hogy felhívták azt.

Ahhoz azonban, hogy felkeressék ezt a személyt, a kutatást mostmár ki kell terjeszteni nemzetközi nyomozássá, ami megintcsak nem lesz egyszerű dolog. Ha ez megvan, akkor egy járőr elmehet ennek a Reinholdnak a címére.

ádám83 2009.12.18. 00:32

Ne haragudjatok, hogy nem írtam, de teljes lázban vagyok. Szinte egész nap levelezek Victorral, ezért nem ítam. Még nem sikerült összeszedni a gondolataimat.

Arról van szó, hogy mivel az egyetem gazdasági vezetője elég jó ismerőse Victornak, lement hozzá, hogy kölcsönkérje azokat a szerődéseket, melyet az Informatikai Központ kötött azzal a céggel, amelyik bérli az egyetemi netet.

A rendőrség sajnos ezeket a dokumentumokat lefoglalta, de szerencsére a szerződésből volt másolata a gazdasági irodának, így Victor bele tudott nézni. Kiderült, hogy 2002-ben egy Delawer-i offsore cég (mint ahogy azt korábban említettem is) kötötte a szerződést az Informatikai Központtal. A szerződés tárgya Internet és VPN bérlés az egyetemtől.

A cég teljes finanszírozást nyújtott az egyetem részére, mely magában foglalta a távközlési műhold frekvencia egykori megigénylését (3 millió euró), valamint a technikai eszközök beszerzését és fenntartását(18000 euró).

És most jön a lényeg: tudjátok mi a cég neve? Beszartok! DRACO INITIATIVE. Na ez a durva! Na és ez még semmi: ugyanez a cég havi 3000 eurót fizet az egyetemnek az internet és a VPN bérléséért valamint ugyancsak 3000 eurót a műholdas frekvencia fenntartására, melyet valójában az egyetem fizet az Eurosat nevű német távközlési cégnek.

Itt valami óriási összeesküvés folyik.

ádám83 2009.12.17. 14:11

Hát nem akar válaszolni ez a valaki. Pedig valamiért úgy érzem, ő tudja a válaszokat. Miért írna valaki az egyetemről? És miért nem segít, ha már kapcsolatba lépett velem? Miért fordult el tőlem a számsor láttán? Mit állapított meg belőle?

És miért nem jelentkezik már Victor? Mondta, hogy keresgélni fog. Az MSN-jét alig használja, nem tudom minek van neki egyáltalán!

Emlékszem rá, hogy amikor az IBM-nél dolgoztam, volt egy ügyfelem, aki szinte minden héten járt hozzám mert ilyenm-olyan kínja van egy szövegszerkesztő-szofverrel. Valójában egy osztrák kiadású home made szoftverről volt szó. Kérdeztem tőle, miért nem használ Wordot, Wordpadot vagy bármi mást, miért kell neki ezt a szart használnia. Közölte, hogy ő író szeretne lenni, és ezt a programot szereti, ehhez ért.

Sophie-nak hívták, német származású volt, de ott lakott Brightonba. Mint nő, nagyon csúnya volt, ápolatlan, régi fekete keretes óriás szemüveget, elhordott ruhákat viselt, voltak akik fiúnak, mások hajléktalannak nézték.

Még sohasem volt férfivel, a családja kirekesztette, munkahelye sem volt. Kész szerencsétlenség.

Eleinte még nem volt feltűnő, de aztán lassacskán kezdett az idegeimre menni, hogy ezt nem tudja megcsinálni a programmal, azt nem tudja megcsinálni a programmal. Esküdött, hogy programhibája van a szoftvernek. Én természetesen debuggoltam az egészet, egy karakternyi hiba nem volt benne. Tulajdonképpen arról volt itt szó, hogy nagyon szerencsétlen volt és nem értett a szoftverekhez. Magyarul nem értett a számítógépekhez.

Ugyanakkor egy idő után úgy éreztem, nem csak a program miatt jár hozzám. Rájöttem, hogy van ennek valami más oka is, de nem tudtam, mi az. Egyszer aztán otthon voltam, kényelmesen elhelyezkedtem a TV elé. Aznap nagyon hosszú napom volt és már nagyon rámfért a pihenés. Ekkor csengettek. Sophie volt az. Annyira felidegesített, hogy elzavartam, nem akartam hallgatni a kicsinyes gondjait.

Ezt követően három hétig nem hallottam róla. Nem jelentkezett egyáltalán, kissé furcsállottam is, de örültem, hogy végre nem zaklat. Három hét elteltével értesítettek, hogy holtan találták a lakásán. Öngyilkos lett, felakasztotta magát. Búcsúlevelében ennyi állt: sorry Adam.

Ezen hetekig emésztettem magam. Akárhogy is, de ha valaki megöli magát, mert hülye, ráadásul ezt úgy teszi, hogy a másik lelkén száradjon, az azért beteges és undorító!

ádám83 2009.12.16. 22:59

Hm, tudjátok mire lettem figyelmes? A konzerveken ugyan nincs csomagolás, de a belsejükben, pontosabban az alján van egy felirat! Mindegyik konzervdobozban ott van ez a felirat, amit eddig kidobáltam!

És ugyanez igaz az ásványvizes palackokra is, ha erős fény mellé teszem (most odatettem a villanykörte mellé), akkor kivehető rajtuk is, ugyanaz a felirat: DRACO. Ez egy átlátszó, műanyagba égetett felirato, olyasmi mint a PET jelzés a palackokon. Eddig nem tűnt fel, mert nem is éreztem, csak most, hogy véletlenül megtapogattam a palack alsó részét!

ádám83 2009.12.16. 15:36

Megint nem volt netem! Ma eléggé akadozik :((

Írtam még egy emailt ennek az ismeretlennek, hogy ha segít nem hagyom viszonzatlanul, de legalább egy támpontot mondjon, vagy valamit segítséget adjon, hogy mi ez az egész...

ádám83 2009.12.15. 22:43

Kipróbáltam, hogy beleköpök a szellőző csövébe, hátha sikerül megállapítani a cső hosszát. Az a baj ezzel, hogy hiába próbáltam, a víz nem tudott valami messzire menni, mivel keskeny a cső. Vízszinteset meg nem tudok köpni...

Viszont letöltöttem azt a programot, amivel meg lehet nézni a gép szériaszámát. Nekem a freeware verzióval működik. Én ezt továbbküédöm Victornak, hogy kérdezzen rá az Asusnál. Hátha sikerül kideríteni, kik vitték. Ha meg nem adnak ki ilyen adatot, akkor majd a rendőrség...

ádám83 2009.12.15. 17:13

Mint kiderült, František Gellnerről van szó.

Egy cseh író volt. Tanulmánai alatt Az Első Világháború anarchista mozgalmaihoz kapcsolódik, a lázadó eszmék próbálták a hadsereghez terelni, de inkább a művészetekben találta meg a helyét. Később újra csatlakozik a hadsereghez.

Továbbá:

At the beginning of World War I Gellner was recruited to the Austro-Hungarian army and went to Galicia.The last report about him was that he was relaxing on a path between Zamość and Tomaszów. On September 13 1914 he was claimed missing and never found.

Róla lenne szó:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De akkor létezik, hogy ő írta volna ezt a könyvet?

ádám83 2009.12.15. 06:59

Valaki nem tud szlovákul közületek?

Megnéztem ezt a verses könyvet, szövegek vannak benne kézzel írva! A Google Translate nem elég egyértelmű!

Az a címe, hogy Radosti zivota. A könyv végén egy monogramm van, F.G

Valami ötlet????

ádám83 2009.12.14. 22:41

Épp most fürödtem. Újból válaszolt ez a valaki. Mint említettem, elküldtem neki a számokat, melyeket a gépen találtam bő egy hete egy email üzenetben, amit egy Outlook Express konfigurációs file beimportálása után kaptam meg.

A számsor:

061123070525080223081104100114100805120606120801140918141223180303181203
200520200607230119230926280321280913341024350825361108370220400101400530
450228450327450914460328520117520625550316560908580316580715590925600226
631024640111680117680404701227710801750414751120781218790310800308800224
830525831228851104860314880712890117911112920521960628970102971103980524
020224020714061216070225091123100430

A válasz pedig:

Hát barátom, ez nem jó. Nagyon nem jó. Rosszabb a rossznál is. Mondd meg nekik, hogy ne keressék a szobát! Teljesen felesleges!

Sajnálom, de nem tudok rajtad segíteni! Az ég áldjon!

 

Ez most így nem jött valami jól így éjszakára. DBár lehet hogy csak valami idióta szórakozik. Visszaírtam neki:

Várj! Légyszíves áruld el, ki vagy! Ha tudsz valamit, ekkora szarban ne hagyjál! Ígérem viszonozni fogom! Se a nyomozóknak, se a rendőröknek nem szóltam még rólad! Kérlek ne hagyj cserben!

Üdv; Ádám

süti beállítások módosítása