ádám83 2010.01.03. 13:47

Nemrég írt nekem Victor, hogy kapott egy becsúsztatott levelet az ajtaja alatt. Nyomtatott betűkkel rá volt írva egy lapra, hogy sürgősen hagyjon fel a magánnyomozással mindenki érdekében.

ádám83 2010.01.02. 15:37

Pffff...Van egy olyan kép is, amin ilyen keresztszerű valamik vannak a szobában. Olyan mintha ilyen gallyakból kirakott összevissza álló tárgyak lennének, de van gyertya is meg még valami furcsa tárgy a fal mentén. Mintha valami fekete lepedő lenne botokra, meg gallyakra terítve, de van valami a lepedőben is. Nem tudom kivenni mi lehet az. De a hideg futkos a hátamon ettől a képtől.

ádám83 2010.01.02. 15:34

Húúú ez mekkora durva, van egy olyan fénykép is, amin egy madártollat látok az asztalon, tekercseket, irományokat, a hátoldalán meg ez van:

1914.09.18 - 1914.12.23

F.G

Azaz Frantisek Gellner???

Mert ha igen, akkor most fény derült egy évszázados történelmi rejtélyre. Hiszen megvan a magyarázat, hogyan tűnt el az az író.

ádám83 2010.01.02. 15:28

Hm...Na, találtam egy másik fényképet, ezen is a szoba van, itt a szekrény és az ágy teljesen másképp van elrendezve mint most. Ezenkívül valami kisfiú lakhatott itt, mivel szana-szét vannak a játékok rajta. Gördeszka, kisautók, legóépítmények, kirakókat látok rajta.

A fotó hátoldalán szintén egy dátum van, és mégvalami:

1980.03.08

M.S*

(meg van csillagozva)

ádám83 2010.01.02. 12:16

Fúúúú...!!

Ezeken a képeken nem alszanak. Ezen halottak vannak. A fényképeken barátok, ismerősök, rokonok, családtagok vannak a meghalt hozzátartozóikkal. Hát ehhez már nem tudok mit szólni.

Onnan gondolom , hogy van egy fénykép, ami valamilyen ravatalozó házban készült.

Mostmár TÉNYLEG KI AKAROK INNEN JUTNI!

A kezeim véreznek. Ököllel vertem a fémfalat több percig.

ádám83 2010.01.01. 23:27

Ezidáig folyamatosan tolmácsoltam a rendőrségnek, mindazokat a dolgokat, amiket a dobozban találtam. Teljesen belemerültem a benne lévő tárgyak vizsgálatába, már három órája szana-szét pakoltam a ládából.

Sokmindenre gondoltam azzal kapcsolatba, hogy mi lehet a ládában, de arra nbem gondoltam, hogy tele lesz fényképekkel. Fényképekkel és jegyzetekkel. A fényképek nagy része fekete-fehét, de vannak színesek is. Nem fogjátok elhinni mi van a képeken.

 

A szoba. A szoba, ahol vagyok. De nem úgy, ahogy most látom! Vannak 20, 10, 40, de még 60 éves fényképek is! Ami a legkülönösebb, hogy nem a mostani állapotát látni a szobának, az elrendezés minden egyes fényképen más és más.

Például van egy fotó 1963-ból, amin jól látható, hogy ez a szoba, ahol most vagyok, egy gyerekszoba volt. Látok egy hintalovat, babákat az ágyon, gyermek kifestőkönyveket, egyszóval egy játékszobát. És a hintaló darabjai itt vannak az egyik szekrényben!! Eddig sose tudtam, mik azok a görbe fadarabok, de mostmár tudom, hogy a hintaló lábai voltak!

De 1978-ban a szoba olyasmi volt mintha valami mérnök lakott volna benne. Vonalzók, ceruzák, mászaki rajzok az asztalon. Érdekes. A fényképeken szerepelnek a dátumok! De némely fotókon nem csak dátumok vannak, hanem idő intervallumok is! Például van egy ilyen: 1945 09.14 - 1946 03.28 De van ilyen is: 1983.05.25 - 1983.12.28

Mintha a szobát minden egyes intervallumban átrendezték volna, mnintha a szoba mindig más-és más lett volna. De például egy 1975-ös fotón olyan mintha valami sportoló "lakott " volna itt: felfüggesztett boxzsák, súlyzók, focilabda, stb...Ezt a szobát tehát időről-időre átrendezték! Ami azt jelenti, hogy VOLTAK ITT ELŐTTEM MÁSOK IS!

Még nézelődök, mert rengeteg a fénykép. Vannak családi fotók is. Ezek mind fekete-fehér képek. AMi érdekes viszont, hogy a fotókon a családok egyes tagjai-mind-mind alszanak. Már úgy értem, ágyban vannak, vagy éppen csukva van a szemük. Tehát van mondjuk két nő, mellettük egy férfi, aki alszik.  De van egy olyan is, amin egy fiú ül egy padon, mellette a testvére vagy ki, de mintha be lenne rúgva. Na nézelődök tovább.

ádám83 2010.01.01. 17:19

Nos emberek, azt hiszem fordulóponthoz érkeztünk.

A széklábbal akkorákat vertem a lakatra, hogy az lepattant róla. Mindez az elmúlt 2 percben. Nagyon izgulok, hogy mi lehet benne, Róberttel folyamatosan tartom a kapcsolatot MSN-en. Ő és természetesen ti lesztek az elsők, akik megtudják, mi van benne. Utánam persze :)

A szüleimet nem tudom elérni viszont, de ha olvassák ezt a bejegyzést, biztosan kapcsolatba lépnek majd velem. Na rohanok, felnyitom.

süti beállítások módosítása