ádám83 2010.04.10. 12:19

A barátom nagyon mérges rám. Egyáltalán nem tetszik neki a laptop és az hogy használom. Azt mondja elhanyagolom és egyáltalán nem foglalkozom vele. El akarta vinni a laptopomat, de nem hagytam.

Most visszament a falak közé és nagyon haragszik rám :((

A bejegyzés trackback címe:

https://theroom.blog.hu/api/trackback/id/tr871909413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sad vagyok 2010.04.11. 00:57:29

Gondolkodom.
Az ivóvizet általában a városokban klórozzák agyon. A vidéki, falusi, pláne elhagyott helyeken általában nem klóros a viz, hanem inkább tiszta, és jég hideg. Általában ...

Ha magad alól hallod amit hallasz, akkor van alattad valami. Van szellőző, viz, áram, szennyviz elvezetés is. Akkor esetleg nem is a szabadban vagy elásva, hanem egy nagyobb épületben vagy, egy felsőbb szinten. Ilyen helyen pedig nem terelnek állatokat... Talán egy olyan épületben lehetsz, ahol egy lentebbi szinten valamilyen szinház üzemel, és a zajok és a zongora felszűrődű hangjai onnan jönnek? Érdemes lenne ezen a vonalon kicsit mozogni szerintem...

Gabci 2010.04.11. 11:50:20

@Sad vagyok: vagy esetleg csak hangszórók vannak beépítve a szobába ...

Faluhelyen is klórozzák a vizet, ahol vízhálózat van kiépítve. Itt is néha hótt fehét víz folyik a csapból. Hagyni kell kicsit állni, és kiszellőzik.

Gabci 2010.04.11. 12:18:08

Közben elolvastam, hogy miért nem lehet megtalálni a netszolgáltató végpontja alapján ...

Egyrészt rálátás kell, tehát ha valaki felmászik, vagy daruskocsival felteszik a tetőre, az antennától körülnéz, és ahová nem lát el, azok a helyek rögtön kiesnek. Persze így is sok hely marad.

Másrészt viszont nem csak 1 km lehet a körzet, hiszen irányított antennával messzebbről is lehet fogni/sugározni a jelet: parabolatányérral extrém esetben akár 10 km is lehet.

Amit érdemes volna megpróbálni: az egyetemi vonalon figyelni az adatfolyamot és megkeresni a Te AP-d fizikai (MAC) címét, amivel az egyetem tetején lévő antennával kommunikálsz.

Aztán irányított antennával próbálni fogni a jelet az egyetem tetejéről, amiben a Te AP-d címe van, ez már megadja az irányt, amerre Te vagy. Ez akár egy keskeny 1 fok szélességű sáv, vagy akár keskenyebb is lehet (az antennától függ).
Ezt is lehet profi módon iterációval: először egy nagyobb látószügű antennával, pl. 45 vagy 30 fok, majd egyre kisebbekkel.

Ha a Te antennád nem irányított, akkor egy másik pontból is be kell tájolni a helyét, és a két irány alapján rögtön megvan, hol vagy (pontosabban az antennád hol van).

Ha viszont irányított, akkor gázosabb, mert egy hosszú sávban lehetsz. Az jó, hogy a sáv keskeny, pl. 1 fok nyílásszög esetén egy km távolságban is még 20 méternél keskenyebb.
Ez az antenna viszont feltünőbb, nehezebb álcázni, azaz könnyebb vizuális módon észrevenni. Így ha elindulnak az irányába és pl. 500 méterenként keresik újra, akkor észrevehetik hogy túlmentek, ha nincs meg a jel. Ekkor visszamennek az előző pontba, ahol még megvolt és kisebb lépésközökkel újra mérnek, amíg meg nem találják.

Persze ez bonyolódhat, ha pl. változtatják a MAC címet, de ennyi hónap alatt meg lehetett volna találni.
Az igazán nagyon gázos az volna, ha volna kiépítve egy aránylag nagy területet lefedő infrastruktúra, és annak mindig más és más pontjából érkezne a jeled irányított antennákkal, ráadásul ezeket még mozgatnák is (amíg néhány felváltva üzemel, addig a többit rendszeresen új és új helyre költöztetik).

Gabci 2010.04.11. 12:51:38

Most olvasom figyelmesebben: ezek szerint Te nem is wifin, hanem műholdon át kapod a jelet az egyetemről?

Ekkor viszont szívás van ...
Lehetsz bárhol, akár az egyetem picéjében is (hiába kapcsolgatják az áramot 5 percre le, ha pl. egy eldugott UPS-ről megy a villanykörtéd meg a konnektoraid)

Mást nem tehetsz, mint vársz: ha elfogy a kaja, még 3-4 hétig fogod bírni, ha egészséges vagy ...
Esetleg hobbiként keresheted az ajtót, hiszen valahol biztos bevittek. De sokat nem érsz vele, mert több, mint valószínű, hogy be van zárva és szerszámok nélkül nem fogod tudni kinyitni.

Esetleg, ha figyel valaki, akkor művelhetsz olyasmit, amire reagál valahogy: ha pl. lefekszel valahová, és sokáig (mondjuk 12-24 óráig) nem mozdulsz meg, akkor hátha bejön megnézni egy idő múlva, hogy élsz-e még, vagy rosszul lettél-e, vagy valami.
Hiszen ha meghaltál, vagy olyan bajod lett, hogy meghalsz, akkor neki vége a mókának: egy mozdulatlan halottat bámulni biztos nem nyújt neki akkora szórakozást, mint amikor élsz.
Nehéz kivitelezni: valamivel le kell kötnöd az agyadat, és nem szabad várni, hogy mikor jár le végre az idő.
Arra kell figyelni, hogy úgy feküdj, hogy sokáig bírjad, pl. háton. Érdemes csukott szemmel, hátha látják a szemedet is. Akár el is aludhatsz, ha álmodban mozogsz az látszik ugyan, de ha egész nap nem kelsz fel, és ébren sem mozgosz sokat, akkor gyanús lesz, hogy valami nincs rendben Veled, pl. nem vagy eszméletednél.

Persze ha figyelik a netforgalmadat, akkor ezt a tervedet hamarább tudják, mint Te magad, így nem ér semmit.

ádám83 2010.04.11. 13:11:55

Igen, sok hasznos dolgot írtál. Az egyetemnek pedig, mint ahogy korábban is írtam, van egy szerződése a Draco szövetség -nek nevezett szervezettel, bérelt műholdas internettel kapcsolatban.
süti beállítások módosítása